Κλείστε μια Συνάντηση

  Εδώ μπορείτε να ορίσετε, το ραντεβού σας για τις συνεδρίες σας, εύκολα και πρακτικά.

  Καλέστε στο:
  694 466 8103

  Η στείλτε μήνυμα:
  rozalaious@hotmail.com

  Προσφερόμενες Θεραπείες

  Ρόζα Λάιους
  Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας (PhD.) Πανεπιστημίου Αθηνών
  Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, Θεραπεία Σχημάτων Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων

  Διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία (PhD.)

  Η διδακτορική έρευνα σε θέματα Κλινικής Ψυχολογίας επιτρέπει την εις βάθος διερεύνηση ενός συγκεκριμένου θέματος που αφορά την πρόληψη ή/και τη θεραπεία κάποιας διαταραχής ή δυσκολίας στον γενικό και στον κλινικό πληθυσμό. Μέσω της διδακτορικής διατριβής δίνεται η δυνατότητα στον ερευνητή να συμβάλλει στην επιστημονική κοινότητα μέσω της πρωτότυπης έρευνας που διεξάγει.

  Ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία (MSc.)

  Η Κλινική Ψυχολογία αποτελεί εφαρμοσμένο κλάδο της Ψυχολογίας συνδυάζοντας την επιστήμη και την έρευνα. Η ειδικότητα της Κλινικής Ψυχολογίας αποκτάται με την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας.

  Ο Κλινικός Ψυχολόγος ασχολείται με την αξιολόγηση και τη διάγνωση των ψυχολογικών δυσκολιών καθώς και με την κατάλληλη αντιμετώπισή τους, ενώ σχεδιάζει προγράμματα παρέμβασης στην κρίση.

  Ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

  Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα δομημένο και ερευνητικά τεκμηριωμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο. Αποτελεί συγκερασμό γνωσιακών και συμπεριφοριστικών τεχνικών που στοχεύουν στην τροποποίηση της σκέψης του θεραπευόμενου για να επέλθει η γνωσιακή και συμπεριφοριστική αλλαγή.  Βασίζεται στην αρχή πως η σκέψη επιδρά αποφασιστικά στα συναισθήματα και στην ανθρώπινη συμπεριφορά και πως η κατανόηση και τροποποίηση του συναισθήματος και της συμπεριφοράς επιτυγχάνεται μέσα από την κατανόηση της σκέψης. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις και η συμπεριφορά των ατόμων επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από τις γνωσίες, δηλαδή τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τις ερμηνείες για τον εαυτό τους, τις καταστάσεις, τον κόσμο και το μέλλον.

  Από την άλλη πλευρά, η συμπεριφορά έχει σημαντική επίδραση στη σκέψη και στο συναίσθημα και η αλλαγή της αποτελεί συχνά έναν ισχυρό τρόπο αλλαγής των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.

  Η θεραπεία εστιάζεται στο τι συμβαίνει στο παρόν, στις διαδικασίες που διατηρούν το πρόβλημα και όχι στις διαδικασίες που έχουν οδηγήσει στην εμφάνισή του. Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία είναι κατά κύριο λόγο βραχύχρονη, συνεργατική και κατευθυντική.

  Έχει αποδειχθεί ερευνητικά πως είναι αποτελεσματική για μια σειρά από δυσκολίες που σχετίζονται με άγχος, κατάθλιψη, διαταραχή πρόσληψης τροφής, σεξουαλικές διαταραχές, διαπροσωπικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς.

  Ειδίκευση στη Θεραπεία Σχημάτων

  Η Θεραπεία Σχημάτων αποτελεί ένα συνδυαστικό ψυχοθεραπευτικό μοντέλο. Έχει τις βάσεις της στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, ενσωματώνοντας στοιχεία και από άλλα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, από τη Gestalt, τις αντικειμενοτρόπες σχέσεις, την ψυχανάλυση και τη Θεωρία του Δεσμού.

  Η Θεραπεία Σχημάτων μπορεί να είναι σύντομη, ενδιάμεση ή μακρόχρονη, ανάλογα με τον θεραπευόμενο. Δίνει μεγάλη έμφαση στη διερεύνηση των παιδικών και εφηβικών πληγών των ψυχολογικών προβλημάτων και δυσκολιών. Επιπλέον, εστιάζει σε συναισθηματικές τεχνικές, στη σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου και στους δυσλειτουργικούς τρόπους αντιμετώπισης. Βοηθά τον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο να βγάλουν νόημα από τα χρόνια προβλήματα και τα οργανώνουν με έναν κατανοητό τρόπο. Ανιχνεύει τα σχήματα από την πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι το παρόν δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές σχέσεις του θεραπευόμενου.

  Η Θεραπεία Σχημάτων έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε άτομα με μακροχρόνιες συναισθηματικές δυσκολίες, χρόνια κατάθλιψη, χρόνιο γενικευμένο άγχος, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα ζεύγους, διαταραχές προσωπικότητας και σε άτομα που δυσκολεύονται να διατηρήσουν ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις.

  Image

  Εδώ φιλοξενούνται
  όλες σας οι σκέψεις