Κλείστε μια Συνάντηση

  Εδώ μπορείτε να ορίσετε, το ραντεβού σας για τις συνεδρίες σας, εύκολα και πρακτικά.

  Καλέστε στο:
  694 466 8103

  Η στείλτε μήνυμα:
  rozalaious@hotmail.com

  Δεν είμαστε καλά μαζί..αλλά δε φταίει το παιδί..

  7 έτη ago · · 0 comments

  Δεν είμαστε καλά μαζί..αλλά δε φταίει το παιδί..

  Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν πως δεν έχει σημασία πώς είναι η μεταξύ τους σχέση εφόσον είναι εκεί για τα παιδιά, εφόσον τα φροντίζουν, και επικοινωνούν μαζί τους, όλα είναι καλά.

  ΌΜΩΣ δεν είναι! Η σχέση των γονέων είναι υψίστης σπουδαιότητας για την ψυχική υγεία των παιδιών και την ασφάλεια που νιώθουν. Η ασφάλεια εξαρτάται και από την έλλειψη σταθερότητας και την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στους γονείς. Αρκετές έρευνες δείχνουν πως η ποιότητα του γάμου επηρεάζει το πώς είναι κάποιος ως γονέας.

  Τι γίνεται στο παιδί όταν οι γονείς μαλώνουν;

  «Τα συναισθήματά μου είναι σημαντικά!!!»

  7 έτη ago · · 0 comments

  «Τα συναισθήματά μου είναι σημαντικά!!!»

  Ένα από τα βασικότερα συστατικά της συναισθηματικής ασφάλειας ενός παιδιού είναι η σύνδεση με τους γονείς του. Όταν δηλαδή οι γονείς τον κάνουν να νιώθει πως είναι πολύ κοντά του, τον αγαπάνε και τον δέχονται χωρίς όρους. Αυτή η σύνδεση είναι τόσο σημαντική που επηρεάζει την εμπιστοσύνη που μπορεί να δείχνει το παιδί σε άλλα άτομα, το κατά πόσο αποδέχεται τον εαυτό του και νιώθει καλά με το να πλησιάσει άλλα άτομα, το πόσο μπορεί να είναι αυθόρμητο και να εκφράζει τα συναισθήματά του.

  Τι θα έλεγε όμως ένα παιδί που νιώθει πως συνδέεται με τους γονείς του:

  7 έτη ago · · 0 comments

  Εποχική συναισθηματική διαταραχή

   

  Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι και καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, έχουμε παρατηρήσει πως οι περισσότεροι «πέφτουμε ψυχολογικά». Η διάθεσή μας αλλάζει, δεν είμαστε το ίδιο ευδιάθετοι, ενώ πολλές φορές δεν έχουμε όρεξη να εμπλακούμε σε καθημερινές δραστηριότητες ή διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας με πιο αργό ρυθμό.

  Έχουμε αναρωτηθεί όμως τι είναι αυτό και γιατί μας συμβαίνει;

  Πρόκειται για την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (Seasonal Affective Disorder-SAD).