Κλείστε μια Συνάντηση

  Εδώ μπορείτε να ορίσετε, το ραντεβού σας για τις συνεδρίες σας, εύκολα και πρακτικά.

  Καλέστε στο:
  694 466 8103

  Η στείλτε μήνυμα:
  rozalaious@hotmail.com

  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  Ψυχολόγος

  Η Κωνσταντίνα Κερτσοπούλου είναι Κλινική Ψυχολόγος (MSc.) (αρ. αδείας: 2912/2016, Νομαρχία Δυτικής Αττικής). Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α). Επίσης, έχει εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και με στόχο την απόκτηση κλινικής εμπειρίας έχει παρακολουθήσει τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα: τα «Κλινικά θέματα στην εξέλιξη των παιδιών και των εφήβων» και τις «Διαταραχές αυτιστικού φάσματος» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός, το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων» στο Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο, καθώς και το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ψυχιατρικού Τομέα του Ε.Α.Ν.Π «Μεταξά» το οποίο περιελάμβανε την Ψυχο-ογκολογία, τη Διασυνδετική-Συμβουλευτική Ψυχιατρική και την Κοινοτική Ψυχιατρική-Ογκολογία.

  Επίσης, στα πλαίσια της εκπαίδευσής της έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, όπως το Κέντρο Ημέρας «Λόγος και Νους», το Εργαστήρι Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε) στη Μονάδα Παιδιών και Εφήβων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων και έχει εκπαιδευτεί στη διαγνωστική αξιολόγηση μέσω χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων (όπως WISC-III & V, WAIS-IV) καθώς και μέσω προβλητικών δοκιμασιών (όπως T.A.T, C.A.T, House-Tree-Person, Δοκιμασία Kηλίδων Μελάνης Rorschach, Bender Visual Motor Gestalt Test κ.α.).

  Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

  Η Χριστοπούλου Μαρία είναι κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος (Αριθμός άδειας: 5799) και είναι υπεύθυνη του χώρου LotusLab Θεραπευτικής Διαιτολογίας & Προαγωγής Υγείας στη Καλλιθέα. Η μετεκπαίδευση της αφορά στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής από το παράρτημα στην Ελλάδα (Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών) του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) καθώς και στη Συστημική προσέγγιση από το ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου). Από το 2017 είναι εξωτερική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) και μέλος της μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και Συννοσηρότητας και έχει συνεργαστεί για 10 χρόνια με το Κέντρο Ημέρας “Ανάσα”. Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί με το Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” και το νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου, καθώς και με άλλα κεντρικά στην Ουαλία και στην Αγγλία. Η Διαιτολόγος προσφέρει συμβουλευτική στην Οικογενειακή Διατροφή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Εγκυμοσύνη & την Υποστήριξη Μητρικού Θηλασμού. Είναι μέλος του δικτύου Attachment Parenting Hellas και προσφέρει εθελοντική εργασία στο Σπίτι του Μάνα (φιλανθρωπικός οργανισμός για τη υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής γυναικολογικό καρκίνο). Η προσέγγιση που ακολουθεί βασίζεται στην ενσυνείδητη διατροφική εκπαίδευση (διαισθητική διατροφή) με στόχο την τροποποίηση συμπεριφοράς, τη σωματική, νοητική και τη ψυχική υγεία.

  Πρωτύτεροι συνεργάτες

  Ψυχολόγος

  Η Μαρία-Ευαγγελία Αντωνιάδου, είναι Ψυχολόγος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (αρ. άδειας :Υ2033/11-03-2015,Νομαρχία Πειραιά).

  Ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων, Παιδιών & Εφήβων ολοκληρώνοντας την τετραετή εκπαίδευση στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών, με αναγνώριση από την European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT).

  Είναι κάτοχος του Διπλώματος Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας/ Dialectical Behavior Therapy Foundational Training ΕΕΕΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) σε συνεργασία με το Linehan Institute.

  Ολοκλήρωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής, και συνεχίζει την συνεργασία της μέχρι και σήμερα σε εθελοντικό πλαίσιο με το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου με επιστημονικό συνεργάτη τον Επίκουρο Καθηγητή Ψυχιατρικής του Ε.Κ.Π.Α. Κο Φ.Γονιδάκη.

  Παιδοψυχαγωγός

  H Πέπη Μουστάκα είναι Παιδοψυχαγωγός απόφοιτη του τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχοντας ενδιαφέρον για την υγιή ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών εξειδικεύτηκε στο θεραπευτικό χορό και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΑ) στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Derby University (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι πιστοποιημένη instructor του προγράμματος Autism Movement Therapy (www.autismmovementtherapy.org). Πριν εργαστεί στο Διεθνές Σχολείο Πειραιά (International School of Pireaus), δίδασκε ως Ειδική παιδαγωγός σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία-Γερμανία) υποστηρίζοντας μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και έχει σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων με ήπιες και σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές (συμπεριλαμβάνοντας ΔΑΦ και ΔΕΠΥ). Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα του θεραπευτικού Χορού σαν μέσω πρόληψης και διαχείρισης καταστάσεων που στρεσάρουν το παιδί (problem solving) στο σχολικό πλαίσιο αλλά και ως μέσω έκφρασης και εκμάθησης και διαχείρισης συναισθημάτων κατά την νηπιακή ηλικία.

  Συνεχίζει την εκπαίδευση της σχετικά με τη θεραπευτική χοροκίνηση παρακολουθώντας σεμινάρια και επιμορφώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πρόσφατα έλαβε μέρος στο συνέδριο σχετικά με τις Τέχνες στο Ελληνικό σχολείο μέσω της συμμετοχής του Καλλιτεχνικού Σχολειού Κερατσινίου και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Τέλος έχει εντάξει και εισηγείται συνεδρίες θεραπευτικού Χορού στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου Ζωγράφου.