Κλείστε μια Συνάντηση

  Εδώ μπορείτε να ορίσετε, το ραντεβού σας για τις συνεδρίες σας, εύκολα και πρακτικά.

  Καλέστε στο:
  694 466 8103

  Η στείλτε μήνυμα:
  rozalaious@hotmail.com

  Οι Συνεργάτες

  Ψυχολόγος

  Η Κωνσταντίνα Κερτσοπούλου είναι Κλινική Ψυχολόγος (MSc.) (αρ. αδείας: 2912/2016, Νομαρχία Δυτικής Αττικής). Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α). Επίσης, έχει εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και με στόχο την απόκτηση κλινικής εμπειρίας έχει παρακολουθήσει τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα: τα «Κλινικά θέματα στην εξέλιξη των παιδιών και των εφήβων» και τις «Διαταραχές αυτιστικού φάσματος» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός, το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων» στο Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο, καθώς και το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ψυχιατρικού Τομέα του Ε.Α.Ν.Π «Μεταξά» το οποίο περιελάμβανε την Ψυχο-ογκολογία, τη Διασυνδετική-Συμβουλευτική Ψυχιατρική και την Κοινοτική Ψυχιατρική-Ογκολογία.

  Επίσης, στα πλαίσια της εκπαίδευσής της έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, όπως το Κέντρο Ημέρας «Λόγος και Νους», το Εργαστήρι Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε) στη Μονάδα Παιδιών και Εφήβων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων και έχει εκπαιδευτεί στη διαγνωστική αξιολόγηση μέσω χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων (όπως WISC-III & V, WAIS-IV) καθώς και μέσω προβλητικών δοκιμασιών (όπως T.A.T, C.A.T, House-Tree-Person, Δοκιμασία Kηλίδων Μελάνης Rorschach, Bender Visual Motor Gestalt Test κ.α.).

  Ψυχολόγος

  Η Νεφέλη Μαζαράκη είναι πτυχιούχος ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών (Αρ. πρωτ. 1762/21-03-2013, Νομαρχία Πειραιά) και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική, από το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων από την Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και στην Ειδική Αγωγή στο Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει λάβει εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης, στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια, στην Εστιασμένη στο τραύμα Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία, στην Πειραματική και Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, αλλά και στο Συντονισμό Σχολών Γονέων και Ομάδων Εφήβων. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, σε Κέντρο Ημέρας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και σε Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Τέλος, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους.

  Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

  Η Χριστοπούλου Μαρία είναι κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος (Αριθμός άδειας: 5799) και είναι υπεύθυνη του χώρου LotusLab Θεραπευτικής Διαιτολογίας & Προαγωγής Υγείας στη Καλλιθέα. Η μετεκπαίδευση της αφορά στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής από το παράρτημα στην Ελλάδα (Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών) του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) καθώς και στη Συστημική προσέγγιση από το ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου). Από το 2017 είναι εξωτερική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) και μέλος της μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και Συννοσηρότητας και έχει συνεργαστεί για 10 χρόνια με το Κέντρο Ημέρας “Ανάσα”. Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί με το Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” και το νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου, καθώς και με άλλα κεντρικά στην Ουαλία και στην Αγγλία. Η Διαιτολόγος προσφέρει συμβουλευτική στην Οικογενειακή Διατροφή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Εγκυμοσύνη & την Υποστήριξη Μητρικού Θηλασμού. Είναι μέλος του δικτύου Attachment Parenting Hellas και προσφέρει εθελοντική εργασία στο Σπίτι του Μάνα (φιλανθρωπικός οργανισμός για τη υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής γυναικολογικό καρκίνο). Η προσέγγιση που ακολουθεί βασίζεται στην ενσυνείδητη διατροφική εκπαίδευση (διαισθητική διατροφή) με στόχο την τροποποίηση συμπεριφοράς, τη σωματική, νοητική και τη ψυχική υγεία.